Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Wat kost een uitvaart

Een uitvaart kost doorgaans enkele duizenden euro’s (gemiddeld rond de 6.500 euro). Die kosten worden opgebouwd uit de verschillende onderdelen van de uitvaart en het tarief van de uitvaartondernemer. Als iemand een uitvaart moet regelen dan is het verstandig om eerst uit te zoeken wat het beschikbare budget is. Dat kan helpen om te voorkomen dat de nabestaanden na de uitvaart met een hoge rekening blijven zitten. Als je weet wat het budget is kan je daar rekening mee houden bij het maken van de keuzes.

De keuzes die de nabestaanden maken hebben grote invloed op het tarief. Allereerst kan men kijken naar het tarief van de uitvaartondernemer. Elke uitvaartondernemer mag zijn of haar tarieven zelf bepalen en die tarieven lopen dan ook enorm uiteen. Een korte vergelijking op www.uitvaartmarkt.nl geeft al snel inzicht in deze kosten. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemers.

Het is ook mogelijk om kosteloos uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl

Goedkope of budget uitvaarten Deventer

Mensen met weinig budget kunnen ook terecht bij een aanbieder van budget uitvaarten. Er zijn verschillende aanbieders te vinden van deze uitvaarten. Deze uitvaartondernemers kunnen uitvaarten goedkoop aanbieden omdat ze efficiënt werken. Ze bieden verschillende pakketten aan waarbij nabestaanden precies kunnen zien welke diensten en producten er geleverd worden én wat de kosten daarvan zijn.

Ook families die niet veel geld hebben voor de uitvaart kunnen op een hele persoonlijke en waardige manier afscheid nemen van hun dierbare. Sterker nog, het kan zijn dat een goedkope uitvaart persoonlijker is. Zo kan er voor gekozen worden om de plechtigheid en de condoleance thuis te houden. De familie kan dan helemaal zelf bepalen hoelang de uitvaartplechtigheid duurt. En er zijn vrijwel altijd wel vrienden of familieleden te vinden die willen helpen met het verzorgen van de condoleance. Op die manier worden er geen kosten gemaakt voor de huur van de aula en de koffiekamer en de cateraar. De uitvaartverzorger kan dan alle diensten en producten leveren die echt noodzakelijk zijn. Denk dan aan de kist, vervoer, opbaring en de crematie of begrafenis.

De gemiddelde uitvaart in Deventer kost rond de 5.000 euro. Maar uiteraard heeft niet iedereen zoveel geld beschikbaar. Daarom kan een budget uitvaartaanbieder een goede optie zijn. Zo www.budgetbegrafenis.nl kan je al vanaf 2.235 een eenvoudige begrafenis regelen inclusief graf. Voor een goedkope crematie (al vanaf 1.515 euro) kunnen nabestaanden in Deventer kijken op www.budgetcrematie.nl.

Welke keuzes hebben invloed op de kosten?

De meeste keuzes rond het organiseren van de uitvaart hebben invloed op de kosten. Dat begint bijvoorbeeld al bij de keuze of de overledene thuis wordt opgebaard of in een uitvaartcentrum. Ook de keuze van de kist is van invloed. Er zijn relatief goedkope kisten maar er zijn ook hele kostbare exemplaren. Een andere kostenpost zit hem bijvoorbeeld in de keuze voor het rouwvervoer. Worden en volgauto’s ingezet of gaan de belangstellenden met eigen vervoer. Als de nabestaanden een rouwadvertentie willen plaatsen in de krant dan zijn daar uiteraard ook kosten aan verbonden. Als men kosten zou willen besparen dan zou men ook kunnen overwegen om een rouwadvertentie te plaatsen op Condoleance.nl. Dit is geheel gratis en belangstellenden kunnen er een condoleance plaatsen.

Kosten worden ook gemaakt als men gebruik maakt van de aula in het crematorium of op de begraafplaats. Hoe langer men gebruik maakt van de aula, hoe hoger de rekening zal worden. Mensen die weinig budget hebben zouden daarom kunnen overwegen of het mogelijk is om de plechtigheid thuis te houden. Kijk voor meer informatie daarover in het in hoofdstuk Waar hou je de plechtigheid. Wordt er na de uitvaart nog een condoleance gehouden en als dat zo is wordt er dan alleen koffie en thee geschonken? Al deze keuze hebben invloed op de totale kosten van de uitvaart.

Je kan eenvoudig, anoniem en kosteloos zien wat de uitvaart van jouw keuze zal kosten. Dat kan door gebruik te maken van de de online (uitvaart)kostencalculator van Uitvaart.nl. Je ziet daar direct in beeld wat de kosten zijn per onderdeel van de uitvaart. Dit kan helpen om de juiste keuzes te kunnen maken.

Regel de uitvaart zelf

Er is geen wet in Nederland die voorschrijft dat nabestaanden verplicht zijn om een uitvaartondernemer in te schakelen. Nabestaanden mogen de uitvaart in principe helemaal zelf regelen. Als je er voor kiest om de uitvaart zelf te regelen moet je er wel rekening mee houden dat er heel veel gedaan en geregeld moet worden. Denk daarbij aan het maken van afspraken met de begraafplaats of het crematorium, het rouwvervoer, de kist (kan je eventueel ook zelf maken) etc.

Op Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden die kan helpen om een uitvaart helemaal zelf te regelen.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206