Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Begraafplaatsen in Deventer

In de gemeente Deventer zijn 13 te vinden. Vijf van deze begraafplaatsen zijn eigendom van de gemeente Deventer (gemeentelijke begraafplaatsen), vier begraafplaatsen behoren tot een kerk, twee begraafplaatsen zijn geprivatiseerd en er zijn twee bijzondere begraafplaatsen (Begraafplaats Abdij Sion in Diepenveen en de Joodse begraafplaats Deventer aan de Diepenveenseweg).

Voor informatie over de keuze van een graf(monument) en de regels met betrekking tot het plaatsen van graven kunt u verder lezen in het hoofdstuk Grafmonumenten in Deventer.

Gemeentelijke begraafplaatsenDe Wet op de lijkbezorging schrijft voor dat elke gemeente minimaal één gemeentelijke begraafplaats moet hebben. Dit om er voor te zorgen dat er voor elke burger (ongeacht afkomst, geloof of wat dan ook) een plek is om begraven te worden. De gemeente Deventer heeft vijf begraafplaatsen in eigendom dit zijn:
  • Begraafplaats Tjoenerhof (Diepenveen)
  • Begraafplaats Roeterdsweg (Diepenveen)
  • Algemene begraafplaats Pr. Margrietlaan (Bathmen)
  • Oude begraafplaats Deventerweg (Bathmen)
  • Oude begraafplaats Diepenveenseweg (Deventer)


Alleen op begraafplaatsen Tjoenerhof en de Algemene begraafplaats Prinses Margrietlaan worden nog regelmatig overledenen begraven. Op de andere vinden heel soms nog bijzettingen plaats. Het beheer van deze begraafplaatsen is uitbesteed aan Yarden Steenbrugge. De gemeente is nog wel zelf verantwoordelijk voor de tarieven, de beheerverordeningen en het groenonderhoud. Voor vragen over de gemeentelijke begraafplaatsen kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer: 14 0570. Voor het reserveren van een graf of het plaatsen van een grafmonument kunt u bellen met Yarden op telefoonnummer 0570- 626157.

Begraafplaats Tjoenerhof

Begraafplaats Tjoenerhof bestaat uit vier hectare en is aangelegd in 1970. Er zijn veel bomen en planten op de begraafplaats. Een van de boomsoorten die er te vinden is de grove den, deze boom komt veel voor in het Sallandse landschap.

Er worden verschillende soorten graven uitgegeven en er zijn verschillende asbestemmingen mogelijk. Omdat de begraafplaats ruim is opgezet en er dus veel ruimte is voor de natuur is het ook een geliefde plek voor wandelaars.

Begraafplaats Tjoenerhof
Averlose Houtweg 14/b
7431 PK Diepenveen

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Deventer.

Algemene begraafplaats Prinses Margrietlaan

De algemene begraafplaats Prinses Margrietlaan beschikt over een aula die wordt beheerd door Vredehof uit Enschede. De aula beschikt over een familiekamer en er is een aula waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Daarnaast beschikt de aula over een koffiekamer waar de condoleance gehouden kan worden. De begraafplaats is heel rustig gelegen en ligt er verzorgd bij.

Algemene begraafplaats Prinses Margrietlaan
Prinses Margrietlaan 15
7434 AA Bathmen

Begraafplaats Roeterdsweg

Begraafplaats Roeterdsweg bestaat uit een oud en een nieuw deel. In het oude deel werden graven uitgegeven tussen 1800 en 1920. Sinds 1980 worden er geen nieuwe graven meer uitgegeven. Heel soms vinden er nog bijzettingen plaats. Jaarlijks wordt er op 4 mei een herdenking gehouden bij de oorlogsgraven op de begraafplaats.

Begraafplaats Roeterdsweg
Roeterdsweg 1
7431 BW Diepenveen

Oude begraafplaats Deventerweg

Op de Oude begraafplaats Deventerweg staan prachtige historische gedenktekens. Ze staan er tussen de oude bomen. Op de begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Oude begraafplaats Deventerweg
Deventerweg 8/a
7434 AA Bathmen

Oude begraafplaats Diepenveenseweg

De Oude begraafplaats Diepenveenseweg ligt midden in Deventer en is al bijna honderd jaar gesloten voor de uitgifte van nieuwe graven. De begraafplaats is een bezoek meer dan waard. Men vindt er oude monumenten en er is heel veel groen. De begraafplaatsen worden beheerd door de Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer. Kijk voor meer informatie op www.sobd.org. De stichting is telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0570-615643.

Oude begraafplaats Diepenveenseweg
Diepenveenseweg 78
7413 AS Deventer

Particuliere begraafplaatsenIn 1995 zijn de Algemene begraafplaats Steenbrugge en de Algemene begraafplaats aan de Sworminksweg in Colmschate geprivatiseerd. Deze begraafplaatsen zijn nu eigendom van uitvaartorganisatie Yarden.

Begraafplaats Colmschate

Op begraafplaats Colmschate kan alleen worden begraven. Er is geen gelegenheid om een uitvaartplechtigheid of condoleance te houden. Naast gewone graven is er ook ruimte voor asbestemming zoals een strooiveld en urnengraven.

Begraafplaats Colmschate
Sworminksweg 10
7429 AK Deventer
Tel: 0570 622 784
Mail: cre.steenbrugge@yarden.nl

Begraafplaats Steenbrugge

Begraafplaats Steenbrugge is gelegen naast crematorium en uitvaartcentrum Steenbrugge. Hier worden alle faciliteiten rond een uitvaart aangeboden op één locatie.

Begraafplaats Steenbrugge
Raalterweg 27-29
7431 PA Diepenveen
Tel: 0570 622 784

Kerkelijke begraafplaatsenOp een kerkelijke begraafplaats worden doorgaans alleen leden van de kerkelijke gemeente begraven. Doorgaans wordt de uitvaartdienst gehouden in de kerk die eigenaar is van de begraafplaats. In Deventer zijn vier kerkelijke begraafplaatsen te vinden.

Begraafplaats Heilige Lebuïnus
Ceintuurbaan 18/A
7415 AL Deventer
Tel: 0570-609040


Begraafplaats Heilige Nicolaaskerk
Bathmenseweg 35
7434 PX Lettele
Tel: 0570 - 551269.

Begraafplaats Heilige Nicolaaskerk
Het Hooiland 1
7433 HB Schalkhaar
Tel: 0570 - 620608.

Begraafplaats van de Protestantse Gemeente te Okkenbroek
Op deze begraafplaats kunnen zowel kerkleden als mensen die niet lid zijn van de kerk worden begraven.
Contactgegevens:
College van kerkrentmeesters Protestantse Gemeente te Okkenbroek
Oerdijk 131
7435PJ Okkenbroek

Bijzondere begraafplaatsenEr zijn twee bijzondere begraafplaatsen in Deventer.

Begraafplaats Abdij Sion

Deze begraafplaats is onderdeel van de historische abdij Sion. De abdij is in 2015 verkocht aan de "Stichting Nieuw Sion". In deze stichting zijn onder andere Rooms- Katholieke gelovigen betrokken en mensen die behoren tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en de 3 GK-Kerken (Christelijk gereformeerd, Gereformeerd Vrijgemaakt en Nederlands Gereformeerd). De stichting houdt het fundament van de abdij in stand en biedt mensen de gelegenheid om voor korte of langere tijd rust te vinden in de abdij.

Begraafplaats Abdij Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Joodse begraafplaats Deventer

De Joodse begraafplaats Deventer aan de Diepenveenseweg is een Rijksmonument. De begraafplaats dateert uit 1870 en is opgericht omdat de oude Joodse begraafplaats aan de Lange Rij vol was. In 1960 is de hele begraafplaats aan de Lange Rij geruimd. De menselijke resten zijn tot herbegraven op de nieuwe Joodse begraafplaats aan de Diepenveenseweg. Er wordt nog steeds begraven op deze begraafplaats.

Joodse begraafplaats Deventer
Diepenveenseweg 82
De begraafplaats is eigendom van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206