Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Uitvaartverzekering

Een uitvaart kost al snel enkele duizenden euro’s. Omdat niet iedereen zomaar over zulke bedragen kan beschikken kan het verstandig zijn om bij leven na te denken over de financiering van de uitvaart. Dat kan natuurlijk door te sparen maar het is het ook mogelijk om je te verzekeren voor je toekomstige uitvaart. Er zijn diverse uitvaartverzekeraars die hier verschillende pakketten voor aanbieden.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het verstandig om eerst goed te bedenken van wat je uitvaartwensen zijn. Kies je voor een crematie of een begrafenis, wordt de plechtigheid thuis gehouden of ergens anders, wordt er na de uitvaart een condoleance gehouden met veel eten en drinken of juist niet? Door hierover na te denken kan je een inschatting maken van de kosten. Op Uitvaart.nl kan je heel eenvoudig en snel zien wat jouw eigen uitvaart gaat kosten. Dat kan door gebruik te maken van de de online (uitvaart)kostencalculator. Als je een beeld hebt van de kosten dan weet je ook welk bedrag je moet verzekeren.

Wat ook erg belangrijk is om je te bedenken of je wilt dat je nabestaanden de uitvaart helemaal zelf mogen regelen en dat ze dus ook zelf mogen kiezen welke uitvaartondernemer hen daarbij helpt. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kan je namelijk kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering.

Bij een naturaverzekering verzeker je je voor bepaalde diensten en producten. Dit zijn verzekeringen waarbij de verzekeraar de uitvaart doorgaans zelf wil verzorgen. De nabestaanden kunnen nog wel kiezen voor een andere uitvaartverzorger, maar de verzekeraar zal in dat geval doorgaans een lager bedrag uitkeren dan de waarde van de uitvaart die in de polis staat beschreven.

Als je kiest voor een kapitaalverzekering dan keert de verzekeraar (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit. De nabestaanden kunnen zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart gaat verzorgen.

Kijk voor uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen, de mogelijkheden en voorwaarden op www.uitvaartverzekering.com.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206