Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Geen geld voor uitvaart

Op het moment dat iemand komt te overlijden maar geen geld of een uitvaartverzekering heeft en er geen nabestaanden zijn die de uitvaart kunnen of willen betalen, dan zal de gemeente Deventer dit doen. Dit is vastgelegd in de Wet op de Lijkbezorging.

De gemeente kan de kosten alsnog proberen te verhalen op eventuele nabestaanden. Deze kosten kunnen soms nog hoger uitvallen dan wanneer de nabestaanden de uitvaart zelf hadden geregeld.

Gemeentelijke uitvaart

Op het moment dat de gemeente Deventer een uitvaart moet regelen zal er vaak gekozen worden voor een sobere uitvaart. Als de overledene wensen heeft achtergelaten dan zal de gemeente proberen dit te realiseren.

Voor meer informatie over een gemeentelijke uitvaart kan je contact opnemen met de gemeente Deventer op het nummer 0570 693267.

Bijzondere bijstand

In sommige gevallen kan je aanspraak maken op bijzondere bijstand op het moment dat je de uitvaart van bijvoorbeeld je partner niet kan betalen. Bijzondere bijstand is een regeling om je te helpen bij kosten die je door persoonlijke omstandigheden moet maken en die je niet van je normale inkomen kunt betalen. Hier valt dus ook een uitvaart onder. De bijzondere bijstand kan bestaan uit een lening of een vergoeding. Kijk voor informatie en de voorwaarden op de website van de gemeente Deventer.

Budget uitvaart

Tegenwoordig hoeft een uitvaart niet altijd meer heel veel te kosten. Er zijn verschillende aanbieders die een budget uitvaart aanbieden. Kijk ook op www.uitvaart.nl voor tips over hoe je goedkoop een uitvaart kan regelen.