Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Uitvaartcentrum in Deventer

Er zijn verschillende uitvaartondernemers die een uitvaartcentrum hebben in Deventer. Daarnaast heeft ook crematorium Steenbrugge de beschikking over een eigen uitvaartcentrum. Het uitvaartcentrum is de plek waar de overledene opgebaard kan worden in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart.

Het uitvaartcentrum

Elk uitvaartcentrum ziet er weer anders uit. Maar in grote lijnen zijn er een aantal overeenkomsten die terug komen in elk uitvaartcentrum. Zo heeft elke uitvaartcentrum een of meerdere opbaarkamers. Een opbaarkamer is de ruimte waar de nabestaanden bij de overledene kunnen zijn. De opbaarkamers zijn er voor families die de overledene niet thuis kunnen of willen opbaren. In de opbaarkamer staat de kist met de overledene op een speciale kistkoeling. De ruimte is doorgaans vrij koud om zo te zorgen dat het ontbindingsproces zoveel mogelijk wordt vertraagd.

Als het bezoek weg is wordt de overledene overgebracht naar een speciale koelcel. Families moeten van te voren afspreken wanneer ze langs komen omdat het uitvaartcentrum het moet plannen in verband met andere families.

24-Uurs kamer

Een 24-uurs kamer is een opbaarkamer waar de nabestaanden zelf een sleutel van krijgen. Op die manier kan men 24-uur per dag bij de overledene zijn zonder eerst een afspraak te maken. Op die manier kunnen de nabestaanden ook spontaan besluiten om nog even naar de overledene te gaan. Er zijn verschillende uitvaartcentra in Deventer die beschikken over een 24-uurs kamer.

Condoleance en plechtigheid in uitvaartcentrum

Veel uitvaartcentra beschikken over een eigen aula en koffieruimte zodat naaste de opbaring ook de plechtigheid en de condoleance gehouden kunnen worden in het uitvaartcentrum. Het kan praktisch zijn omdat alle onderdelen van de uitvaart (op de begrafenis en de technische crematie na) dan op dezelfde locatie gehouden kunnen worden. Kijk voor meer informatie over sfeervolle locaties in de hoofdstukken Locaties voor een uitvaartplechtigheid in Deventer en Condoleance in Deventer.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206