Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Regel je eigen uitvaart

De meeste mensen hebben zelf weinig of helemaal niets geregeld voor de invulling van hun eigen uitvaart. Maar steeds meer mensen besluiten om bij leven toch een aantal zaken vast te leggen. Het belangrijkste is dat mensen bij leven nadenken over de keuze tussen begraven of cremeren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je hele uitvaart al tot in detail te regelen.

Keuze begraven of cremeren

Het komt helaas nog regelmatig voor dat nabestaanden niet weten of hun overleden dierbare een voorkeur had voor begraven of cremeren. Dat kan een grote invloed hebben op het afscheid, zeker als de nabestaanden er onderling niet uitkomen. Het is daarom verstandig om bij leven kenbaar te maken of je later begraven wilt worden of gecremeerd. Om een goede keuze te maken is het verstandig om wat meer te weten te komen over de mogelijkheden die er zijn in Deventer. Kijk daarom in de hoofdstukken Begraafplaatsen in Deventer en Crematorium Deventer. Het is ook goed om na te denken over de manier waarop je nabestaanden je na de uitvaart kunnen gedenken. Als je wordt begraven zou je vast kunnen nadenken over de keuze van een grafmonument. Bij een crematie blijft as over, deze kan worden opgeslagen in een asbestemming die de nabestaanden thuis kunnen bewaren maar bijvoorbeeld ook op een begraafplaats.

Hoe leg je je wensen vast?

De meeste mensen leggen hun eigen uitvaartwensen vast op papier. Dat kan heel eenvoudig en zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een notaris. Eigenlijk kan het al volstaan door je voorkeuren te bespreken met een naaste (liefst minimaal twee). Maar het makkelijks is het om ze ook op papier te zetten. Je kan omschrijven wat je voorkeur is voor begraven of cremeren, de manier waarop je nabestaanden je kunnen gedenken, de invulling van de plechtigheid, de condoleance, het rouwbezoek etc.

Het is verstandig om je uitvaartwensen te bewaren op een plek waar je ook je andere papieren hebt liggen. Daarnaast is het belangrijk om je naaste(n) te vertellen dat je je uitvaartwensen hebt opgeschreven. Op die manier voorkom je dat men het papier pas vindt als de uitvaart al heeft plaatsgevonden.

Je kan je uitvaartwensen ook officieel vastleggen. Het hierbij meestal om wensen die betrekking hebben op de nalatenschap of orgaandonatie. Kijk voor uitgebreide informatie over dit onderwerp in het hoofdstuk Wensen vastleggen op Uitvaart.nl

Wat kost een uitvaart in Deventer

De kosten van de uitvaart worden opgebouwd uit de verschillende onderdelen van de hele uitvaart. Denk daarbij aan de kosten van de kist, opbaring, vervoer, plechtigheid, begraafplaats (grafrechten, kosten delven graf, grafmonument etc.), crematorium (kosten van de technische crematie, asbestemming), de condoleance en natuurlijk ook het tarief van de uitvaartondernemer. Om een indruk te krijgen van wat de uitvaart naar jouw wensen zal gaan kosten kan je gebruik maken van de handige online uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. Hier kan je precies uitrekenen wat de uitvaart gaat kosten. Let op de kosten voor een graf staan niet in de kostencalculator. Dat komt omdat elke begraafplaats zijn eigen tarieven mag bepalen en die tarieven lopen erg uiteen. Als je wilt weten wat de grafkosten zijn van de begraafplaats van jouw keuze in Deventer kan je het beste contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats. Kijk voor de contactgegevens in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Deventer.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Deventer

Als je je eigen uitvaart wilt regelen kan het soms ook praktisch zijn om bij leven al een uitvaartondernemer te kiezen. Je kan dan een voorgesprek houden met de uitvaartondernemer. Het voordeel hiervan is dat je weet wie straks jouw uitvaart helemaal naar jouw wensen zal verzorgen.

Omdat elke uitvaartondernemer zijn of haar eigen werkwijze, tarieven en persoonlijkheid heeft is het verstandig om meerdere uitvaartondernemers die werken in de Deventer met elkaar te vergelijken. Op Uitvaartmarkt.nl kunnen verschillende uitvaartondernemers met elkaar worden vergeleken. Aan de hand van een wensenformulier krijgt de aanvrager binnen enkele uren offertes van verschillende uitvaartondernemers die werken in Deventer.

Sommige uitvaartondernemers sturen ook een video mee waarin ze zichzelf presenteren. Dat is wel heel prettig want op die manier kan je vooraf al precies zien met wie je te maken hebt en of je denkt dat je je vertrouwd voelt bij iemand. Een uitvaart regelen (en al helemaal als het gaat om je eigen uitvaart) is niet alleen heel emotioneel, maar ook erg intiem. Dan is het fijn om geholpen te worden door iemand waar je vertrouwen in hebt. Het gebruik van Uitvaartmarkt is overigens geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemer.

Het is ook mogelijk om kosteloos uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl

Verzeker je voor je uitvaart

Het is mogelijk om je te verzekeren voor je toekomstige uitvaart. Er zijn overigens wel voorwaarden om een uitvaartverzekering te kunnen afsluiten. Iemand die bijvoorbeeld al weet dat hij of zij een dodelijke ziekte heeft zal waarschijnlijk geen uitvaartverzekering meer kunnen afsluiten.

Wanneer je een uitvaartverzekering neemt kan je kiezen uit diverse pakketten. Lees voor meer informatie over dit onderwerp het hoofdstuk Uitvaartverzekering.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206