Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

Directe hulp

Als iemand is overleden moeten een aantal zaken vrij snel worden geregeld. Omdat nabestaanden door alle emoties niet altijd een goed overzicht hebben van wat er moet gebeuren staat hieronder en overzicht van de eerste zaken die geregeld moeten worden.

1 Bel de huisarts

Als iemand is overleden moet er een arts langs komen om de doodsoorzaak vast te stellen. Meestal wordt dit gedaan door de huisarts of een arts in het ziekenhuis. De arts geeft een verklaring van overlijden af die nodig is om aangifte van overlijden te kunnen doen. Is de eigen huisarts niet bereikbaar is kan men bellen met de huisartsenpost Deventer.

Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE DEVENTER
Telefoonnummer: 0570 - 501 777

2 Uitvaartverzekering

Zoek uit of de overledene een uitvaartverzekering heeft. De meeste mensen bewaren hun polissen bij de andere belangrijke papieren. Als de overledene een uitvaartverzekering heeft is het belangrijk om eerst even verder te lezen in het hoofdstuk Uitvaartverzekering voordat er contact wordt opgenomen met een uitvaartondernemer.

3 wat zijn de (uitvaart)wensen van de overledene

Sommige mensen hebben hun eigen uitvaartwensen vastgelegd op papier. De meeste mensen bewaren hun wensenformulier bij de belangrijke andere papieren. Kijk ook of er mogelijk een donorcodicil o.i.d. is ingevuld.

4 Kies een uitvaartondernemer

Er werken tientallen uitvaartondernemers in Deventer. Allemaal hebben ze hun eigen tarieven en ook de kwaliteit van de dienstverlening kan verschillen. Vergelijk daarom altijd eerst verschillende uitvaartondernemers met elkaar op Uitvaartmarkt.nl. Het vergelijken is gratis voor zowel de uitvaartondernemer als de aanvrager. Binnen enkele uren ontvangt de aanvrager aan de hand van de ingevulde wensenlijst offertes. Sommige uitvaartondernemers sturen ook een video mee waarin ze zichzelf presenteren. Op die manier kunnen nabestaanden voorkomen dat ze het afscheid van hun dierbare moeten regelen met iemand waar ze zich helemaal niet bij op hun gemak voelen.

Het is ook mogelijk om kosteloos uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl

Er is geen enkele reden om al binnen een paar uur een uitvaartondernemer te kiezen. Sterker nog, meestal vinden nabestaanden het juist prettiger om de eerste uren eerst samen te zijn met elkaar en de overledene. Lees meer tips over hoe u vele honderden euro’s kan besparen en vervelende ervaringen met uitvaartondernemers kunt voorkomen in het hoofdstuk Uitvaartondernemer kiezen Deventer.

5 Waar wordt de overledene opgebaard?

Bedenk vast of de overledene thuis wordt opgebaard of in een uitvaartcentrum. Het voordeel van thuis opbaren is dat de overledene tot het laatste moment thuis zal zijn en dat iedereen op elk moment van de dag bij de overledene kan zijn. Meer informatie over het opbaren in een uitvaartcentrum vind je in het hoofdstuk Uitvaartcentrum Deventer.

6 Kleding overledene

Denk vast na welke kleding de overledene aan krijgt. Deze kleding kan je vast klaarleggen voordat de uitvaartondernemer langs komt. Zoek ook een recente foto op waar de overledene op staat. Zo kan de uitvaartverzorger zien hoe het kapsel van de overledene hoort te zitten en of de overledene doorgaans make-up gebruikte. Bedenk ook vast of je zelf wilt helpen bij de laatste verzorging van de overledene. Je kan dat (samen met andere nabestaanden) helemaal zelf doen, je kan het ook samen doen met de uitvaartverzorger zodat je niet bij elk onderdeel van de verzorging aanwezig hoeft te zijn en het is ook mogelijk om de hele verzorging te laten uitvoeren door de uitvaartverzorger.

7 Voorbereiden uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart gaan de nabestaanden samen met de uitvaartverzorger de uitvaartplechtigheid voorbereiden. Ook moeten er heel veel zaken worden geregeld zoals het versturen van de rouwkaarten, afspraken maken met de begraafplaats of het crematorium, de condoleance etc. In de infotheek van deze website staan diverse hoofdstukken onder elkaar waar informatie en inspiratie te vinden is om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Zorg ervoor dat je altijd rekening houdt met het beschikbare budget en voorkom daarmee financiële problemen na de uitvaart.

8 Uitvaartdieven

Zorg ervoor dat het huis goed is afgesloten (laat dus ook geen ramen open) op de dag van de uitvaart. Er zijn mensen die die zich namelijk hebben gespecialiseerd in het bestelen van mensen die afscheid moeten nemen van een dierbare. Wees daarom voorzichtig met het verstrekken van adresgegevens op rouwadvertenties in kranten of op sociale media. Gebruik het adres van de uitvaartondernemer als postadres.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206