Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

De plechtigheid

De keuze van de locatie voor de uitvaartplechtigheid kan heel belangrijk zijn wanneer nabestaanden het erg belangrijk vinden om afscheid te nemen op een manier die bij hen en de overledene past. Er zijn in Deventer tientallen locaties die heel geschikt zijn om er een uitvaart te houden, maar niet iedereen weet dat er vaak meer mogelijk is dan alleen de traditionele locaties.

Traditionele uitvaartlocaties

De meeste plechtigheden worden gehouden in een kapel op de begraafplaats of in de aula van crematorium Steenbrugge. Ook worden er veel uitvaartdiensten gehouden in kerken. Deze traditionele locaties zijn doorgaans voorzien van alle benodigde faciliteiten om een uitvaartplechtigheid te kunnen houden. Denk dan aan geluidsinstallaties en televisieschermen waar beelden op geprojecteerd kunnen worden. Vaak heeft men ook de beschikking over een automatisch videosysteem waarmee de plechtigheid kan worden vastgelegd.

Het voordeel van een dienst op de begraafplaats of in crematorium Steenbrugge is dat alles op dezelfde locatie gehouden kan worden. De belangstellenden hoeven zich dan niet meer met de auto te verplaatsen naar de volgende locatie voor bijvoorbeeld de begrafenis of de condoleance. Wel is het zo dat men op deze locaties doorgaans gebonden is aan tijden. Dat is logisch omdat het crematorium doorgaans meerdere plechtigheden per dag heeft. Het is uiteraard niet de bedoeling dan een familie buiten moet wachten omdat de plechtigheid er voor lang uitloopt. Het is dan ook verstandig om voldoende aulatijd te reserveren.

Uitvaart in kroeg, zalencentrum of sportkantine

De meeste horeca gelegenheden in Deventer zullen hun deuren openen voor families die er een uitvaartplechtigheid willen houden. Dat zullen ze zeker graag doen als de familie er ook de condoleance wil houden na de plechtigheid.

Het kan heel persoonlijk en sfeervol zijn om de uitvaart te houden in een locatie waar de overledene bij leven graag kwam. Denk dan bijvoorbeeld aan de stamkroeg van de overledene of wat te denken van het zalencentrum waar de overledene is getrouwd? Stel dat iemand is getrouwd in bijvoorbeeld zalencentrum De Horst aan de Kerkstraat, zou het dan niet heel bijzonder zijn om het afscheid ook daar te houden? Sommige families vinden het ook prettiger om de plechtigheid te houden op een plecht die niet uitvaartbranche gerelateerd is. Het kan zijn dat men die locaties te beladen vindt. In dat geval kan het heel zinvol zijn om afscheid te nemen op een plek waar men graag komt.

Vaak denken mensen dat horeca gelegenheden niet zitten te wachten op een uitvaartplechtigheid. Maar dat is vaak niet het geval, men kan daarom altijd even bellen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. De uitvaartondernemer kan daar ook heel goed bij helpen omdat die diverse sfeervolle locaties kent in Deventer en omgeving. De uitvaartverzorger kan ook helpen om de contacten en afspraken met de locatie te regelen zodat de nabestaanden in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zoveel mogelijk tijd overhouden om het afscheid voor te bereiden.

Uitvaart in de woonkamer

Als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellende te kunnen ontvangen dan kan het misschien een mogelijkheid zijn om de plechtigheid in eigen huis te houden of in de achtertuin. Het voordeel hiervan is dat men de tijd helemaal zelf kan indelen en er geen huur betaald hoeft te worden. Een nadeel is wel dat er doorgaans er veel geregeld moet worden voor een uitvaart in eigen huis. De uitvaartondernemer kan hierbij helpen. Denk dan aan zaken als het regelen van de ontvangst, de catering, zitplaatsen, geluidsversterking, eventueel extra sanitaire voorzieningen etc. Vraag je uitvaartverzorger naar de mogelijkheden om de plechtigheid helemaal in eigen huis te kunnen houden. Het belangrijkste voordeel is dat een uitvaart in eigen huis heel erg intiem en persoonlijk is omdat de overledene tot het laatste moment thuis is.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206