Welkom op Uitvaart-Deventer.nl

As bewaren

De as van een overledene kan in heel veel verschillende soorten items worden geplaatst. De meeste bekende is een urn, maar er zijn ook kunstenaars die de as bijvoorbeeld in glas kunnen blazen of het kunnen verwerken in een schilderij of kunstobject voor in de tuin.

Bij de keuze van een grafmonument is het belangrijk om eerst na te denken over de plek waar men de as zal bewaren. Is dat in eigen huis of wordt de urn buiten geplaatst in de tuin of in een nis op een begraafplaats of bij crematorium Steenbrugge. Stel dat de asbestemming buiten komt te staan dan is het belangrijk dat de asbestemming is gemaakt van weersbestendig materiaal. Als men de asbestemming binnen plaatst is het verstandig om goed na te denken of deze komt te staan op een plek waar het een keer per ongeluk kan omvallen. Als dat het geval is dan is het verstandig om te kiezen voor een onbreekbare asbestemming. Het is verstandig om bij aankoop even te informeren naar de producteigenschappen.

Urnen

De urn is nog altijd de meest gekozen asbestemming. Urnen zijn er in alle kleuren en maten. Ze worden gemaakt van diverse soorten materialen en zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 70 euro tot enkele duizenden euro’s.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van urnen, wat ze kosten, hoe ze er uitzien etc. kan je het beste eens rondkijken op www.urnenwinkel.nl. Op de site staan honderden foto’s van urnen en er staan tarieven bij waardoor snel inzichtelijk wordt welke urn past bij het beschikbare budget.

Assieraden

Een assieraad ziet er eigenlijk precies zo uit als een ‘normaal sieraad’. Het verschil is alleen dat er een kleine ruimte in zit waar een beetje as in kan. Een goed assieraad heeft een holle ruimte die kan worden afgesloten met een schroefje. Dat maakt het mogelijk om de as in de toekomst te verplaatsen naar een andere asbestemming. Assieraden zijn net als gewone sierraden te koop vanaf een paar tientjes tot in de vele duizenden euro’s.

Op www.urnenwinkel.nl staan foto’s van diverse assieraden. Dit geeft een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is.

Askunstwerken

Er zijn diverse kunstenaars die askunstwerken maken. Het zijn vaak kunstwerken die in opdracht van de nabestaanden helemaal uniek worden gemaakt. Doorgaans zijn deze monumenten vrij kostbaar. Het is dus verstandig om altijd eerst goede afspraken te maken over de prijs voordat de opdracht tot vervaardiging wordt gegeven.

Als het gaat om een askunstwerk dat buiten wordt geplaatst dan is het verstandig om gebruik te maken van goedkope materialen die niet snel worden gestolen. Zorg er ook voor dat het kunstwerk goed vast komt te staan zodat men het niet eenvoudig kan meenemen.

As bewaren op begraafplaats

Bijna alle begraafplaatsen in Deventer bieden asbestemmingen aan. Meestal zijn er speciale urnengraven en urnennissen. Een urnengraf ziet er eigenlijk net zo uit als een gewoon graf, het is alleen kleiner omdat er alleen een urn in wordt begraven. Een urnennis is doorgaans een soort van muur met nissen waar urnen in geplaatst kunnen worden. De nabestaanden kunnen deze plekken huren voor een bepaalde periode. Daarna kan men er voor kiezen om de urn weer mee te nemen of om de periode te verlengen.

As bewaren bij crematorium Steenbrugge

Crematorium Steenbrugge heeft verschillende mogelijkheden om de as van een dierbare te bewaren. Dat kan direct naast het crematorium, maar ook op begraafplaats Steenbrugge zijn asbestemmingen te vinden.

Overlijden in regio Deventer melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206